altinbas6-a

Adile Altınbaş İ.Ö.O.6/A Sınıfı
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
webista.net
En son konular
» 6.Sınıf Türkçe Yapım Ekleri Test 1
C.tesi Kas. 28, 2009 12:19 pm tarafından Admin

» 6.Sınıf Türkçe Yapım Ekleri Test 2
C.tesi Kas. 28, 2009 12:18 pm tarafından Admin

» 6.Sınıf Türkçe Büyük Harflerin Yazım Kurallar test 1
C.tesi Kas. 28, 2009 12:17 pm tarafından Admin

» 6.Sınıf Türkçe büyük harflerin yazım kuralları - 2
C.tesi Kas. 28, 2009 12:16 pm tarafından Admin

» 6.Sınıf Türkçe İyelik Ekleri 2
C.tesi Kas. 28, 2009 12:14 pm tarafından Admin

» 6.Sınıf Türkçe iyelik ekleri - 1
C.tesi Kas. 28, 2009 12:13 pm tarafından Admin

» Resimlerle Hücrenin Bölümleri
Perş. Kas. 12, 2009 5:50 pm tarafından Admin

» Canlılık Hücre İle Başlar TEST
Perş. Kas. 12, 2009 5:46 pm tarafından Admin

» Bitki ve Hayvan Hücresi
Perş. Kas. 12, 2009 5:45 pm tarafından Admin

Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Ortaklar
Altınbaş İ.Ö.O.6/A Sınıfı
bedava forum
En iyi yollayıcılar
Admin
 
Emine İyi
 
Forum

Paylaş | 
 

 Canlılık Hücre İle Başlar TEST

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 33
Kayıt tarihi : 03/10/09

MesajKonu: Canlılık Hücre İle Başlar TEST   Perş. Kas. 12, 2009 5:46 pm

1. Canlıların en küçük yapı birimine ne ad verilir?

A) Hücre B) Doku C) Organ D) Sistem


2. I. Sentriyol II. Koful III. Kloroplast
IV. Mitokondri
Yukarıdaki organellerden hangileri hem bitki hem de
hayvan hücresinde bulunur?

A) I ve II B) II ve III
C) II ve IV D) I ve III


3. Hücrede proteinlerin sentezlendiği yere ne ad
verilir?
A ) Golgi aygıtı B) Çekirdek
C ) Sitoplazma D) Ribozom
4. Aşağıdaki bilim insanlarından hangisi mikroskopta
gördüğü odacıklara hücre adını vermiştir?

A) Einstein B) Robert Hook
C) Newton D) Bohr

5. Aşağıda verilen organellerden hangisi hayvan
hücrelerinde bulunmaz?

A) Koful B) Sentriyol
C) Lizozom D) Kloroplast

6. "Benzer yapı ve görevdeki dokular birleşerek ......
oluştururlar." cümlesinde boş bırakılan yere hangi
sözcük gelmelidir?

A) Hücre B) Organ C) Sistem D) Canlı

7. Aşağıdaki yapılardan hangisi hücrenin dış etkilere
karşı korunmasını sağlar?

A) Koful B) Hücre Duvarı
C) Ribozom D) Golgi Aygıtı

8. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Bitki hücresinde kloroplast bulunur.
B) Hayvan hücresinde kloroplast bulunmaz.
C) Bitki hücresinde kofullar küçüktür.
D) Hayvan hücresinde kofullar küçüktür.

9. Golgi cisimciğinin hücredeki görevi nedir?

A) Hücre içi sindirim
B) Hücre içi salgı
C) Hücre içi solunum
D) Hücre içi depolama

10. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin 3 ana kısmından
biri değildir?

A) Mitokondri B) Sitoplazma
C) Hücre Zarı D) Çekirdek



1. A 6. B

2. C 7. B

3. D 8. C

4. B 9. B

5. D 10. A


YANLIŞ YANITLADIĞINIZ SORULARI MUTLAKA KONTROL EDİN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://altinbas6-a.eniyiforum.org
 
Canlılık Hücre İle Başlar TEST
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 6.Sınıf Canlılık Hücreyle Başlar
» Canlıı Radyoo Açılmıştır
» If Clause Type 1 (1. Tip Şart Cümleleri)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
altinbas6-a :: Ders Köşesi :: Fen :: Test-
Buraya geçin: